woensdag 13 maart 2013

Politiechef district Imam Sahib onder 10 doden aanslag Kunduz

Bij een zelfmoordaanslag in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz zijn woensdag zeker 10 doden gevallen.

Bij de aanslag kwam de vader van voorzitter Abdul Raouf Ibrahimi van de Wolesi Jirga, het Afghaanse parlement, om het leven.

Ook Abdul Qayum Ibrahimi, een broer van de parlementsvoorzitter en politiechef van Imam Sahib, vond bij de aanslag de dood.

In de loop van de dag maakten de autoriteiten van Kunduz bekend dat het dodental is opgelopen tot 10.

TOLO News bericht dat de vader, twee broers en een neef van Ibrahimi om zijn gekomen, aldus Lal Muhammad Ahmadzai, woordvoerder van de politiezone north Pamir Zone 303.

Ook werd gemeld dat drie andere burgers bij de aanslag werden gedood. Acht anderen, waaronder een politieagent, raakten gewond, zo zei Lal Muhammad Ahmadzai.

De aanslag vond plaats op het Buzkashi-terrein in het district Imam Sahib, zo meldt het persagentschap Khaama.

Khaama berichtte in de loop van de dag dat onbevestigde berichten melding maken van 20 doden en ongeveer 35 gewonden. Dit is niet door de autoriteiten bevestigd.

De woordvoerder van de gouverneur van Kunduz heeft de dood van Azal en Abdul Qayum bevestigd.

Volgens Afghaanse verslaggevers heeft de voorzitter van het Afghaanse parlement, Abdul Raouf Ibrahimi, de dood van zijn vader bevestigd.

De Wolesi Jirga is volgens de Afghaanse grondwet van 2002 het lagerhuis, of de Tweede Kamer, van het Afghaanse parlement.

Nederlandse politietrainers leiden in het district Imam Sahib Afghaanse agenten op.

De zelfmoordaanvaller blies zich op in een menigte van 3.500 toeschouwers die naar een wedstrijd buzkashi keek.

Dit is een traditionele Afghaanse sport die op paardpolo lijkt, maar waarbij de spelers het onthoofde karkas van een geit gebruiken in plaats van een bal.