maandag 10 september 2012

Soldaat en 4 politiemannen gedood bij geweld in Kunduz

Bij verschillende aanvallen van de Taliban in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz zijn een militair van het Afghaanse leger en twee politieagenten gesneuveld. Een treffen met een illegaal bewapende groepering kostte aan twee agenten het leven.

Pakistan News Service berichtte zondag dat de politie en plaatselijke functionarissen in Kunduz zaterdag meldden dat een voertuig van het Afghaanse leger vrijdagavond in het gebied Janat Bagh op een bermbom reed.

Hierbij kwam een soldaat om het leven en raakten vier soldaten gewond, zo vertelde Habib-ur-Rahman, de politiechef van het district Khanabad, aan Afghan Islamic Press (AIP). Hij zei dat het voertuig van de Afghan National Army werd verwoest.

Taliban-woordvoerder Zabihullah Mujahid vertelde aan AIP dat de aanslag met de bermbom werd gepleegd door de Taliban en dat daarbij 6 Afghaanse soldaten werden gedood.

- De Taliban staan erom bekend dat ze het aantal slachtoffers dat ze maken onder hun tegenstanders overdrijven. –

Bij een ander incident in de buurt van het hoofdkwartier van het district Dasht-e-Archi hebben de Taliban twee politieagenten in een hinderlaag gedood, zo vertelde Sheikh Saaduddin, de gouverneur van het district.

Hij zei dat er ook verschillende agenten gewond raakten en dat de gewonden in stabiele toestand verkeren.

Mujahid heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist en zegt dat een commandant, Muhammad Sadeq, onder drie troepen is die werden gedood.

Hij vertelde verder dat de Taliban na de hinderlaag verschillende wapens hebben buitgemaakt.

Mujahid beweerde ook dat de Taliban commandant Dilawar van de regeringsstrijdkrachten dood hebben geschoten in het gebied Gulam Nawa in Dasht-e-Archi.

Hiervan hebben de autoriteiten echter geen melding gemaakt.

Bij een treffen tussen de politie en een illegaal bewapende groepering in het gebied Kobi, bij Kunduz-Stad, zijn zaterdag twee politiemannen omgekomen, zo vertelde Ghulam Muhammad Farhad, de veiligheidschef van de provincie Kunduz.

Pakistan News Service meldt dat een eenheid van de Afghaanse Local Police (ALP), die door de VS wordt betaald, vorige week 15 burgers in de provincie Kunduz doodde.

“Meanwhile, a clash took place between police and an illegal armed group in Kobi area, limits of Kunduz City, leaving two cops dead yesterday, said Ghulam Muhammad Farhad, security chief of Kunduz province. A few days ago, US funded local police killed 15 civilains in Kunduz province.”