zaterdag 14 juli 2012

Parlementslid Samangani gedood bij zelfmoordaanslag in noorden Afghanistan

Bij een zelfmoordaanslag op een bruiloftsfeest in Aybak, de hoofdstad van de Noord-Afghaanse provincie Samangan, is zaterdag de Afghaanse parlementariƫr en krijgsheer Ahmad Khan Samangani omgekomen. Ook zeker 16 anderen vonden de dood.

TOLO News bericht dat Samangani en de andere mannen om het leven kwamen toen een zelfmoordaanvaller het parlementslid groette en daarbij zijn explosieven tot ontploffing bracht.

Ahmad Khan Samangani vierde in het Qaser-e-Almas hotel in Aybak de bruiloft van zijn dochter

Aanvankelijk maakten de Afghaanse autoriteiten melding van 22 doden en zeker 60 gewonden.

In de loop van de middag stelde het kantoor van de Afghaanse president Hamid Karzai het dodental in een verklaring naar beneden bij op 17. Er vielen 43 gewonden.

Onder de doden is ook Mohammed Khan, de provincieschef van het National Directorate of Security (NDS), de Afghaanse inlichtingendienst

Bij de aanslag kwamen nog zeker drie plaatselijke mujaheddin-commandanten en een bekende zakenman om het leven.

Volgens TOLO zijn dit de commandanten Abdul Aziz Dawlat Zai, Habash, en Haji Shah Qul. De zakenman is Haji Munir.

De commandant van de 606th Ansar politiezone, Sayed Ahmad Sami, raakte bij de aanslag gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Mazar-e-Sharif.

De meeste gewonden zijn opgenomen in het provinciaal ziekenhuis van Samangan.

Onder de doden zijn volgens TOLO geen vrouwen, omdat volgens plaatselijke huwelijkstradities bij het ontbijt in de ochtend bij de bruiloft alleen mannen aanwezig zijn.

De gouverneur van Samangan was zaterdagochtend in de Afghaanse hoofdstad Kabul.

Taliban ontkennen verantwoordelijkheid
De Taliban hebben ontkend dat ze de aanslag hebben uitgevoerd.

Taliban-woordvoerder Zabihullah Mujahid zei tegen het persbureau Reuters dat Samangani beroemd was en veel mensen problemen met hem kunnen hebben gehad.

Samangani
Commandant Ahmad Khan Samangani, een etnische Oezbeek, was een belangrijke leider in het noorden van Afghanistan.

Samangani werd bekend tijdens de strijd in Afghanistan tegen de bezetting van de Sovjet-Unie van het land van 1979 tot 1989.

Hij streed ook tegen de Taliban tijdens hun bewind van 1996 tot 2001 in Kabul.

Afghanen die tegen de Sovjet-bezetting van hun land en de Taliban hebben gevochten worden Mujaheddien genoemd, strijders in een jihad. De Taliban noemen zichzelf ook Mujaheddien.

Vorig jaar werd Samangani gekozen in het Afghaanse parlement.

Hij was een belangrijke vertegenwoordiger van de Oezbeekse minderheid en werd beschouwd als een sleutelleider in Samangan en het noorden van Afghanistan.